{ "title": "Gül Tatlısı", "image": "https://www.gul.gen.tr/images/gul-tatlisi(3).jpg", "date": "20.01.2024 01:32:24", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "Gül tatlısı, insanların birçoğu yemekten önce ve sonra tatlı yeme isteği duyarlar. Birçok kişi ise alışkanlık haline getirmiş olmasına rağmen tatlı yemeyi tercih etmektedir. Genel olarak birçok kişi evde yapmayı tercih etmektedir. Tatlı denilince akla birçok çeşitleri gelmektedir. Evde yapılan tatlı çeşitlerinden bir tanesi ise gül tatlısı oldukça pratik yapımı ve görselliği ile tam bir iştah açma özelliğine sahip olan bir tatlıdır. Birçok tatlı çeşidi ise gerek şiresi ve gerek yağı ile çok lezzetli olmasına rağmen her türlü yenilen tatlıların kalorisini düşünmek ise biraz insanların moralini bozabilir. Fakat ne olursa olsun genel anlamda evlerde yapılan mis kokusu ve görüntüsü ile yememek mümkün değildir. Evimizde yapacağımız Gül tatlısı birçok kişi tarafından tercih edilir ve severek tüketilir. Yapacağımız tatlı olarak gül tatlısına sevgimizi ekleyerek yapar isek o tatlı daha bir başka güzel olabilir. Çocukların ise tatlıya olan düşkünlükleri görülmeye değerdir.

Gül tatlısı tarifi için gerekli malzemeler
Gül tatlısı şerbeti için gerekli malzemeler
Gül tatlısı yapılışı nasıl yapılır?

Büyük bir kabın içerisine 1 su bardak yoğurdu 1 su bardağı irmiği koyarak güzelce mikser yardımı ile çırpılır. Üzerine 1 su bardağı sıvı yağı ekleyerek ayrıca yarım paket olan katı yağı da üzerine ekleyip güzelce tekrar çırpalım. Bu arada gül tatlısının şerbetini hazırlayalım. Bir tencere içine 3 su bardağı şekeri koyalım ve üzerine 3 su bardağı suyu ekleyelim ve kaynayıp katılaşana kadar ateşte kısık olmak üzre kalacak şekilde bırakalım ve 1 ve 2 adet limon tuzunu kaynayacak suyun içine atarak iyice kaynamaya bırakılır. Kaynayıp koyulaşınca altını kapatıp soğumaya bırakalım. Bu arada hazırlanan tatlının en son malzemesi olan 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım son olarak unu ekleyerek, tatlı hamurunun meme kulaklığı kıvamına gelerek küçük bezeler halinde koparın oklava yardımı ile açın çay bardağı yardımı ile yuvarlak şekiller olmasına dikkat edin.

3 adet yuvarlağı kenarları üst üste gelecek şekilde, dizelim ve en alttakinden sarmaya başlayın. Aynı işlemi hamur bitene kadar yapın. Bir bıçak yardımı ile ikiye bölün ve ortasına ceviz yerleştirin. Yağlı bir tepsiye dizerek 200 derece fırında kızarana kadar pişirilmelidir. Yaklaşık 30 dakika yeterli olacaktır. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti dökünüz. Soğuyunca servise hazır olan gül tatlısını ikram edebilirsiniz.
" } ] }